Workshops

WHM certified instructor

Wim Hof Methode met Bas Kuijten

Als officieel gecertificeerd Wim Hof Methode instructeur kan je bij mij ervaren wat deze methode inhoudt. We gaan aan de slag met:

 • Ademhaling volgens de Wim Hof Methode
 • Focus-mindset volgens de Wim Hof Methode
 • Koude volgens de Wim Hof Methode

Jij gaat leren hoe je  hem correct kunt toe passen, wat wel en wat niet te doen en wanneer. Verder ga je leren welke voordelen dit je kan opleveren en daarnaast ga ik je alles vertellen van hoe dit technisch fysiologisch- en chemisch werkt in jouw lichaam.

Behandelt worden de samenwerking vanuit je hersenen (het limbisch systeem) en hoe dit samenwerkt met je autonome zenuwstelsel en je immuunsysteem. Daarnaast ga je je cardiovasculaire stelsel (bloedvaten) trainen waardoor je hart wordt ontlast, je een betere ‘geleiding’ en ‘stroming’in je gehele lijf gaat ervaren. Als positief effect ga je het minder snel koud hebben, je fitter voelen en gelukkiger.

De Wim Hof Methode door Bas Kuijten workshops zullen te vinden zijn via de website van Wim Hof, alias, The Iceman en zoek dan naar Bas Kuijten of meldt je NU rechtstreeks aan bij mij via info@kominjelevenskracht.nl

De Wim Hof Methode wordt afgeraden bij:

 1. Hart- en  vaatziekten  (gebruikers van bètablokkers)
 2. Zwangerschap
 3. Epilepsie
 4. De secundaire vorm van de ziekte van Raynaud

Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts!

Green tree round icon, vector illustration for your design

Workshop Familieopstellingen

Worstel jij met een onderdeel in je leven (familie, relatie, werk, ziekte) of kun je een bepaald iets wat jouw steeds overkomt niet verklaren (terugkerend patroon), heb je last van angsten, onzekerheden, eenzaamheid of een levensvraag, dán kan een Familieopstelling jou helpen.

Familieopstellingen geven inzichten over patronen in een familiesysteem, waarmee de personen in het systeem onbewust verbonden en belast zijn. Dit worden ook wel verstrikkingen genoemd of onderbrekingen van de liefde die stroomt binnen een familiesysteem. Deze verstrikkingen hebben in meer of mindere mate impact op alle leden binnen een systeem. Via Familieopstellingen krijg je zicht op deze verstrikkingen, waarna de gelegenheid zich voordoet om tot heling te komen en het herstellen van de scheve balans.

Ook kunnen Familieopstellingen antwoorden en inzichten geven over: schuld en onschuld, over de behoefte aan gelijkwaardigheid en van nemen en geven in een relatie, aan het feit dat iedereen zijn eigen plek heeft binnen het systeem (o.a. jong overleden kinderen, geaborteerde kinderen, miskramen) én over het gevoel erbij te willen horen.

Je hoeft bij Familieopstellingen niet je eigen familieleden mee te nemen, sterker nog, dit zou niet werken omdat zij teveel verbonden zijn met de familie en haar lot. Daarom wordt er bij een Familieopstelling meestal gebruik gemaakt van representanten en dit zijn mensen die jou, je familie noch je situatie kennen. Zonder vooraf informatie te geven worden representanten bij een opstelling gekozen voor verschilleden leden uit de familie (vader en moeder , broers, zussen) of voor de klacht, ziekte, patroon. Nadat de personen in de ruimte zijn geplaatst ontvouwt zich de opstelling als vanzelf, wat een magische ervaring is voor iedereen aanwezig.

 

Klik HIER om je op te geven

Compassie

Workshop Compassietraining ( 6 avonden)

MBCF = Mindfulness Based Compassioned Feeling.

De Compassietraining is opgezet vanuit de mindfulness cursus (MBSR/MBCT). In deze training komen de specialismes van twee trainers samen. Bas vanuit het systemisch werken en Jerome als coach en mindfulness expert.
De training richt zich vooral op vriendelijkheid en mildheid, om te beginnen naar jezelf. Mindfulness is één van de drie pijlers van zelfcompassie (vriendelijkheid, gedeelde menselijkheid en mindfulness).
Deze training is geschikt voor iedereen die gemotiveerd is om te ervaren en te leren hoe ze beter kunnen voelen, ‘de balans’ kunnen behouden en bewaren en vriendelijk naar zichzelf en de wereld kunnen zijn. Met name is deze cursus bedoeld voor mensen die wel ondervonden hebben dat mindfulnessbeoefening hen goed doet, maar die moeite hebben deze in hun leven te integreren en een milde, vriendelijke houding daarbij te ontwikkelen.

Naast het verder trainen van mindfulness ligt het onderscheidend vermogen van onze training in het voelen en ervaren; voelen is weten!
De wetenschap heeft recentelijk aangetoond hoe de interacties tussen moeder en kind – zacht strelen, aankijken, geluidjes maken, voeden en koesteren dat bij de babytijd hoort – des basis vormen voor alle daarop volgende contacten. ~Allan N. Shore UCLA

In de compassie training gaan we samen op onderzoek uit hoe we een meer compassie vol mens kunnen worden. In deze compassietraining Basis maken we kennis met het begrip compassie, wat betekent dit, hoe kun je dit zien en ervaren. Wat is ervoor nodig om zelf meer compassievol te leven? Kun je dit leren of is dit alleen weggelegd voor monniken, zonderlingen en gelovigen?
Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens van nature goed en compassievol is. Vaak zijn we hiermee echter het contact verloren. Dit kan bijvoorbeeld zijn door conditionering gevormd door opvoeding, omgeving en land waarin we zijn opgegroeid. We zijn in meer of mindere mate ingesteld om vriendelijk naar andere te zijn. Leven we in een meer ik-gerichte of meer wij-gerichte maatschappij? Compassie begint bij bewustwording. Compassie begint bij voelen en ervaren. Compassie is iets wat je leven structureel veranderd. Het is in de meeste gevallen echter niet iets dat zomaar vanzelf ontstaat en wat zonder training (aandacht) kan groeien. Het leven biedt ons al vele lessen om van te leren, de ene les is heel fijn (zoals het ontvangen van een ongevraagd compliment) en de andere verschrikkelijk hard (een ongevraagde afwijzing). Door deze ervaringen veranderen wij in ons gedrag en soms zoveel dat we hier last van kunnen hebben. We doen dingen naar andere mensen of reageren op een manier die ons zelf helemaal geen fijn gevoel geeft. We zijn minder of helemaal niet meer vriendelijk naar onze vader, moeder, partner, kind(eren) en omgeving. We vergeten hoe fijn het is om met compassie naar onszelf te kijken, naar onze ouders, kinderen, familie en onze omgeving. Iedereen heeft zijn eigen problemen en wie ben ik om daar over te oordelen? Wat straal je uit als je iets zegt? Opent dat het gesprek met de ander of sluit dit juist de dialoog?
Tijdens deze 6 sessie maken we een begin met hoe we meer compassie kunnen ervaren, ontwikkelen en voelen. We wisselen theorie af met visualisatie, meditatie, lichaamsgerichte (contact) oefeningen en systemisch werken (opstellingen).

In de training leer je onder andere:

 • De drie kern componenten van zelfcompassie (vriendelijkheid, gedeelde menselijkheid en mindfulness);
 • Compassie ontwikkelen, te ervaren en te voelen;
 • Compassie en Mindfulness oefeningen om dagelijks te beoefenen;
 • Hoe je gemakkelijker met lastige emoties om kunt gaan;
 • Hoe compassie je kan helpen om een blijer mens te worden;
 • Hoe compassie helpt om meer rust te krijgen;
 • Hoe je je eigen leraar kunt worden!

Om je op te geven klik  op Compassietraining

Australie Townsville-Melbourne 230

Workshop Kom in je levenskracht

In deze workshop gaan wij weer onze levenskracht ervaren en onderzoeken of daar blokkades op zitten. Innerlijke levenskracht heeft met onze puurheid en echtheid te maken, maar ook met vertrouwen. In ons leven zijn we vaak afgewezen als we met onze puurheid of echtheid naar buiten kwamen. Zo hebben we geleerd dat het pijn kan doen, als je echt jezelf bent. Soms besluiten we dan om niet meer met onszelf naar buiten te komen, met alle nare gevoelens tot gevolg.

In deze workshop gaan we via een systemische opstelling contact maken met onze levenskracht. Verder gaan we spelenderwijs via enkele lichaamsgerichte oefeningen en (mini-)opstellingen contact maken met onze onbewuste gevoelswereld.

Bij de systemische opstelling werk je deze avond in tweetallen, waardoor je in een kleine en veilige setting mogelijk voor het eerst kennis kunt maken met de impact van dit fenomeen. Dat is ook de opzet van deze avond. Mocht je al wel ervaring hebben met systemische opstellingen dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.Gedurende de opstelling gaan we onze onbewuste blokkades bewust voelen en ervaren, zodat we hier vrij van kunnen komen.

Tijdens deze workshop word je uitgenodigd om een eerste stap te zetten: de eerste stap naar ervaren hoe het voelt om je eigen levenskracht te voelen, te ervaren wat er tussen zit en dan om deze toe te laten en terug eigen te maken. Voor meer informatie klik HIER.

Parachute 2

Workshop Passie

Weet jij al wat je passie is? Of heb je geen flauw idee? Zou je graag helderheid krijgen in je leven over wat je passie is en hoe je hierin keuzes kunt gaan maken? Of heb je nog geen flauw idee wat je passie is maar zou je graag ontdekken wat deze is?

Mogelijk helpt het je om jezelf de volgende vragen te stellen: “Ben ik tevreden met mijn huidige werk- of woonsituatie. Zou ik graag compleet iets anders doen, maar durf ik nog niet”?

In deze workshop gaan we via systemische opstellingen onderzoeken hoe jij je verhoudt ten opzichte van jouw passie. Of je die nu al kent of niet. Wat weerhoudt je ervan om hierin keuzes te maken en de verantwoordelijkheid die hierbij hoort te nemen. Via deze workshop krijg je nieuwe inzichten, hoe jij hierin stappen kunt zetten en wat het is dat je tegenhoudt. Het ter plekke ervaren van wat je blokkeert en het verwerken en ruimte geven aan deze gevoelens, creëren een verandering in je optiek én je gevoelswereld, waardoor je gemakkelijker keuzes kunt gaan maken over jouw leven.

Als jij weet wat je passie is, maar er niet toe komt om hem ten uitvoer te brengen, of je zou graag een eerste kennismaking maken met jouw passie, dan nodig ik je van harte uit om je op te geven voor deze workshop.

Voor de data , kosten en om je op te geven klik HIER