Workshops

Wim Hof Methode met Bas Kuijten

Zou jij meer kracht, geluk én gezondheid willen ervaren. Het je last van angsten, koude, een auto-immuunziekte, chronische pijnen, piekeren, futloosheid of andere klachten en wil je hier iets aan doen? Wil jij zelf weer ‘Meester’ worden over je eigen welzijn, je wel voelen en gewoon ZIJN?

Houdt je daarnaast niet van vage dingen maar van praktische toepasbaarheid, gewoon DOEN en daarna weten of het je iets brengt of niet? Vindt je het prettig om te weten dat het ook door wetenschap is onderbouwt?

Dán is de Wim Hof Methode, dé methode voor jou!

De Wim Hof Methode is een baanbrekende methode die op dit moment de hele wereld over gaat en waar in sommige landen de medische boeken al zijn herschreven. Onderzoek en doorbraken op het gebied van algehele gezondheid, fysiologie, hormoonhuishouding (endocriene stelsel) en hoe hier invloed op uit te oefenen. Het allermooiste is misschien nog wel dat de methode zo ontzettend simpel is toe te passen.

De wetenschappelijk heeft onderbouwt, wat Wim Hof al jaren wist, voelde en ervoer;  dat mensen wel degelijk zélf invloed kunnen uitoefenen op hun eigen gevoel van:

 • voldoende energie,
 • geluk,
 • vrolijkheid en
 • kracht.

Hoe dan?
Dat wordt je duidelijk tijdens deze workshop.

Als officieel gecertificeerd Wim Hof Methode instructeur kan je bij mij ervaren wat deze methode inhoudt en hoe jij dit dagelijks kunt gaan inzetten in jouw leven om gelukiger, krachtiger en gezonder te worden. We gaan aan de slag met:

 • Ademhalingstechniek volgens de Wim Hof Methode
 • Focus-mindset 
 • Blootstelling aan koude volgens de Wim Hof Methode

Jij gaat leren hoe je  de methode correct kunt toepassen, wat je wel en wat je niet moet doen en wanneer. Veiligheid boven alles. Kennis en ervaring maakt wijs, dus hier gaan we mee aan de slag. Verder ga je leren én voelen welke voordelen jou dit kan opleveren.

Behandelt worden de samenwerking vanuit je hersenen (het limbisch systeem) en hoe dit samenwerkt met je autonome zenuwstelsel en je immuunsysteem. Daarnaast ga je je cardiovasculaire stelsel (bloedvaten) trainen waardoor je hart wordt ontlast, je een betere ‘geleiding’ en ‘stroming’in je gehele lijf gaat ervaren. Als positief effect ga je het minder snel koud hebben, je fitter voelen en gelukkiger. Kortom, voldoende zaken om jou volledige controle te geven over jou eigen leven. Jouw balans!

Meldt je NU aan via onderstaande button voor de eerstvolgende workshop.

Tot dan!

De Wim Hof Methode wordt afgeraden bij:

 1. Hart- en  vaatziekten  (gebruikers van bètablokkers)
 2. Zwangerschap
 3. Epilepsie
 4. De secundaire vorm van de ziekte van Raynaud

Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts!

Het nieuwe Familieopstellen in Bad Reichenhal, Duitsland

OPEN DAG
het NIEUWE Familieopstellen – experimenteer dag
Doelgroep: ervaren Representanten/deelnemers en opstellers
Wanneer: zondag 19 november 2017
Waar: Eindhoven

Intentie:
De intentie voor deze dag is op een andere manier Opstellingen te laten plaats vinden dan zoals bezoekers van “Kom in je Levenskracht’ daarmee bekend zijn. Daarom is er besloten om er een Open Dag van te maken en het ook als Experimenteer-dag te noemen. De toegang is gratis en als het een succes is zal deze dag de 26ste november 2017 worden herhaald.
 
Ervaring met Het Nieuwe Familieopstellen:
De laatste jaren zijn wij meerdere keren bij ‘de bron’ van Familiopstellingen, Bert Hellinger en zijn vrouw Sophie Hellinger geweest in Bad-Reichenhal, Zuid-Duitsland en hebben wij mogen ervaren hoe het Nieuwe Familieopstellen  zich heeft ontwikkeld.
 
Dit is geheel anders dan zoals Bert Hellinger het jaren geleden ons leerde en vele van ons zo zijn geschoold. Ook “Cenrum voor Levenskracht” is op de oude wijze geschoold. Niets is fout en niets is goed hierin in onze ogen en het kan prima naast elkaar bestaan. Tijdens deze dag willen we het oude geleerde zoveel mogelijk parkeren en het Nieuwe gaan onderzoeken met anderen die dezelfde passie en interesse delen voor Opstellingen. Dat is de wens voor deze dag. Een soort van intervisie, supervisie, oefengroep.
 
Het Nieuwe Familieopstellen:
Het Nieuwe opstellen is sowieso zonder woorden, (meestal) zonder uitleg of toelichting vooraf en er ontstaat een opstelling nadat deze is neergezet. Er worden zelden kaders vooraf worden gegeven. Dit maakt het werken heel spannend, kwetsbaar, puur en multi-interpretabel, soms zelfs heel agressief fysiek en heet gespannen, soms zelfs ijzig koel en koud. Er kunnen wonderlijke dingen gebeuren.
 
Bij het Nieuwe opstellen worden er geen opstellingen meer gedaan voor het Individu, maar is de opstelling voor iedereen aanwezig. Zowel de deelnemers als de toeschouwers en meer. Als de toeschouwers met de juiste intentie en focus aandachtig aanwezig zijn, dan versterkt dit het ‘veld’ en komt de Opstelling gemakkelijker tot leven.
Het ego van ‘ik’ wil een opstelling voor mezelf, vervalt bij deze Nieuwe wijze én ‘ik’ moet wel al Representant mee mogen doen, is niet belangrijk meer. Je doet al mee doordat je aanwezig bent in de ruimte, met een open intentie en door je aandacht te richten.
 
Voor wie is deze dag:
bij voorkeur voor mensen met ervaring met Familieopstellingen, ongeacht waar ze deze ervaring hebben opgedaan. Ervaren opstellers, maar ook onervaren opstellers zoals dit ook voor Representanten geldt. Als je ooit deelnemer bent geweest bij een Familieopstelling en je bent nieuwsgierig naar deze vorm, dan ben je van harte welkom.
 
Indien géén enkele ervaring met Familieopstellingen:
Het is niet handig als je totaal geen ervaring hebt om naar deze dag te komen, dan wordt deze dag je afgeraden en ben je eerder welkom op een van de andere data bijvoorbeeld 10-12-2017.
 
Wij kijken er naar uit om samen op Reis te gaan deze dag naar Nieuwe ervaringen, nieuwe inzichten en nieuw weten, innerlijk weten.

Workshop Familieopstellingen

Worstel jij met een onderdeel in je leven (familie, relatie, werk, ziekte) of kun je een bepaald iets wat jouw steeds overkomt niet verklaren (terugkerend patroon), heb je last van angsten, onzekerheden, eenzaamheid of een levensvraag, dán kan een Familieopstelling jou helpen.

Familieopstellingen geven inzichten over patronen in een familiesysteem, waarmee de personen in het systeem onbewust verbonden en belast zijn. Dit worden ook wel verstrikkingen genoemd of onderbrekingen van de liefde die stroomt binnen een familiesysteem. Deze verstrikkingen hebben in meer of mindere mate impact op alle leden binnen een systeem. Via Familieopstellingen krijg je zicht op deze verstrikkingen, waarna de gelegenheid zich voordoet om tot heling te komen en het herstellen van de scheve balans.

Ook kunnen Familieopstellingen antwoorden en inzichten geven over: schuld en onschuld, over de behoefte aan gelijkwaardigheid en van nemen en geven in een relatie, aan het feit dat iedereen zijn eigen plek heeft binnen het systeem (o.a. jong overleden kinderen, geaborteerde kinderen, miskramen) én over het gevoel erbij te willen horen.

Je hoeft bij Familieopstellingen niet je eigen familieleden mee te nemen, sterker nog, dit zou niet werken omdat zij teveel verbonden zijn met de familie en haar lot. Daarom wordt er bij een Familieopstelling meestal gebruik gemaakt van representanten en dit zijn mensen die jou, je familie noch je situatie kennen. Zonder vooraf informatie te geven worden representanten bij een opstelling gekozen voor verschilleden leden uit de familie (vader en moeder , broers, zussen) of voor de klacht, ziekte, patroon. Nadat de personen in de ruimte zijn geplaatst ontvouwt zich de opstelling als vanzelf, wat een magische ervaring is voor iedereen aanwezig.

Workshop Kom in je levenskracht

In deze workshop gaan wij weer onze levenskracht ervaren en onderzoeken of daar blokkades op zitten. Innerlijke levenskracht heeft met onze puurheid en echtheid te maken, maar ook met vertrouwen. In ons leven zijn we vaak afgewezen als we met onze puurheid of echtheid naar buiten kwamen. Zo hebben we geleerd dat het pijn kan doen, als je echt jezelf bent. Soms besluiten we dan om niet meer met onszelf naar buiten te komen, met alle nare gevoelens tot gevolg.

In deze workshop gaan we via een systemische opstelling contact maken met onze levenskracht. Verder gaan we spelenderwijs via enkele lichaamsgerichte oefeningen en (mini-)opstellingen contact maken met onze onbewuste gevoelswereld.

Bij de systemische opstelling werk je deze avond in tweetallen, waardoor je in een kleine en veilige setting mogelijk voor het eerst kennis kunt maken met de impact van dit fenomeen. Dat is ook de opzet van deze avond. Mocht je al wel ervaring hebben met systemische opstellingen dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.Gedurende de opstelling gaan we onze onbewuste blokkades bewust voelen en ervaren, zodat we hier vrij van kunnen komen.

Tijdens deze workshop word je uitgenodigd om een eerste stap te zetten: de eerste stap naar ervaren hoe het voelt om je eigen levenskracht te voelen, te ervaren wat er tussen zit en dan om deze toe te laten en terug eigen te maken.

Workshop Passie

Weet jij al wat je passie is? Of heb je geen flauw idee? Zou je graag helderheid krijgen in je leven over wat je passie is en hoe je hierin keuzes kunt gaan maken? Of heb je nog geen flauw idee wat je passie is maar zou je graag ontdekken wat deze is?

Mogelijk helpt het je om jezelf de volgende vragen te stellen: “Ben ik tevreden met mijn huidige werk- of woonsituatie. Zou ik graag compleet iets anders doen, maar durf ik nog niet”?

In deze workshop gaan we via systemische opstellingen onderzoeken hoe jij je verhoudt ten opzichte van jouw passie. Of je die nu al kent of niet. Wat weerhoudt je ervan om hierin keuzes te maken en de verantwoordelijkheid die hierbij hoort te nemen. Via deze workshop krijg je nieuwe inzichten, hoe jij hierin stappen kunt zetten en wat het is dat je tegenhoudt. Het ter plekke ervaren van wat je blokkeert en het verwerken en ruimte geven aan deze gevoelens, creëren een verandering in je optiek én je gevoelswereld, waardoor je gemakkelijker keuzes kunt gaan maken over jouw leven.

Als jij weet wat je passie is, maar er niet toe komt om hem ten uitvoer te brengen, of je zou graag een eerste kennismaking maken met jouw passie, dan nodig ik je van harte uit om je op te geven voor deze workshop.

Voor de data , kosten en om je op te geven zie agenda